Annons

Veckans tips! Golfen håller måttet ..

2013-03-17 | Fredrik, bilpriser.se

Inte för gammal, inte för ny. Det vill säga: inte för gammal för att köpa på sig problem och inte för ny för att förlora mycket i kronor och ören på värdeminskning. Det är lite utav femte generationens VW Golf i ett nötskal just nu. För trots att en sjunde generation redan är i antågande (VW Golf förnyas tätt och flitigt) så är denna femte generation varken omodern eller inaktuell på begagnatmarknaden. Och nedan följer varför ..

VW Golf är bland världens mest sålda fordon med närmast orubbligt gott rykte. VW Golf 1,9 TDI 2004-2008 tillhör bland de bäst Volkswagen-köpen på begagnatmarknaden idag. Detta tack vare sina utmärkta, praktiska egenskaper där baksäte och skuff skulle kunna tillhöra en större storleksklass. 0,58 liter diesel per mil vid blandad körning gäller enligt specifikationen, men med manuell växellåda kan den köras på upp emot en deciliter mindre per mil.

Vi rekommenderar köp och har så gjort ett par år. Bilen kostar kring 120.000 kronor i inköp (med normal utrustning och 10.000 mil på mätaren). För ett år sedan var priset inte många tusenlappar högre. VW Golf står sig bra och det gäller särskilt denna modell.

Annons

Stäng