Annons

Veckans tips! I firmans tjänst – dieseldriven VW Caddy.

2012-04-12 | Fredrik, bilpriser.se

Denna vecka vill vi gärna slå ett slag för en trotjänare till den lilla firman/rörelsen. Om du är i behov av en bil som lastar allt ifrån brädor och spik till tårtor och backar med wienerbröd kan en Caddy vara det bästa verktyget. Om du vill spara pengar på både försäkring och driftskostnader är det ett gott val. Men välj rätt! Välj VW Caddy 1.9 TDI Skåp (105hk)!


Skatten för en 2006 årsmodell kostar knappa 4.000 kronor per år och är inte särskilt billigt. Men efter det kommer det fina – bilen slukar 1.200 liter bagage och drar endast 0,63 liter diesel per mil vid blandad körning. Det är en mycket låg summa för klassen. En annan aspekt är den förhållandevis billiga försäkringen, se dock upp för fällor då det kan skilja mycket från bolag till bolag (särskilt för storstadsförsäkring). Jämför gärna kostnadsfritt via vår försäkringstjänst.

Annat som talar för just VW Caddy med 1,9-liters dieselmotorn framför andra tyska konkurrenter och inte minst japanska, är dess låga servicekostnader med inte alltför korta intervaller. Ska du köpa en VW Caddy bör du dock kontrollera att servicebok finns och se efter när den senast är stämplad. FÖr en 2006 årsmodell med strax under 10.000 mil på mätaren i grundutförande betalar du strax över 80.000 kronor för. Många av dessa bilar har gått hårt och mycket och lika många har sällan fått någon vidare omvårdnad. Kolla därför extra noga efter rost och skavanker!

Annons

Stäng