Annons

Veckans tips! Kallt. Tunn plånbok. Ekonomiska oroligheter. Vad köpa?

2012-01-08 | Fredrik, bilpriser.se

Frågan är inte alls särskilt komplex. Vad du ska köpa under januari månad är sommarbetonade bilar och entusiastbilar. De finns nämligen stor prutmån och sjysta dealar att göra på dessa fordon. Ur kostnadsperspektiv kan vi glatt rekommendera en av dessa – Mazda Miata.


Mazda Miata är en legend. Det är ett faktum att det var en pionjär. Billiga roadsters fanns och finns ett stort sug efter. Tänk att inte behöva tömma plånboken vid reparation, tanka femhundringar frekvent och drabbas av stort värdetapp på din bil. Det är Mazda Miata i ett nötskal. Men då är den å andra sidan varken särskilt snabb och ger absolut ingen lyxig känsla överhuvudtaget. Det uppvägs dock av viktfördelningen, styvt chassi och sportighet som gör den underhållande att köra i princip jämt. Testa själv!


Välj manuell låda och den lite större motorn. Då behåller du värdet bäst på din Miata och bilen är roligast att köra. Skicket är det avgörande och en bil med runt 15.000 mil på mätaren kan du köpa för runt 40.000 kronor men prutmån finns! Var inte rädd för att göra en bra deal mitt i vintern.

Annons

Stäng