Annons

Veckans tips! Läge för fin-Volvo?

2012-01-28 | Fredrik, bilpriser.se

För ganska exakt tre år sedan lånade jag en Volvo XC60 och provkörde den omtalade crossovern för första gången. Det var inte bara en positiv överraskning utan en mycket positiv sådan. Inte för att Volvo tillverkat dåliga bilar innan, men Volvo XC60 kändes distinktare och betydligt roligare trots sina 163 hästkrafter och låga driftskostnader. Dessutom var den lättkörd på sedvanligt Torslanda-vis. Det fanns egentligen bara en liten invändning – det blev ganska dyrt om man ville ha mycket utrustning ..


Dom där tre första värdeminskningsåren har nu gått och bilen med tillhörande utrustningspaket har i runda slängar dykt 100.000 kronor. Värdera och konfigurera en Volvo XC60 2.4D (163hk) här! 368.000 kronor inklusive moms fick du betala för en splitterny Volvo XC60 2,4D med Momentum-paket årsmodell 2009. Idag betalar du kring 260.000 kronor för en bil med 6.000 mil på mätaren. Nämnas bör att regionala prisskillnader finns.


Väl bakom ratten är Volvon en trygg upplevelse och en stor tillgång är de bekväma stolarna (om än inte lika bekväma som XC70-fåtöljerna från tidigt 2000-tal) Formgivningen inuti är ingen prisvinnare men ändå helt klart godkänd med generösa utrymmen. Bagagevolymen är okej med 490 liter. Vill du ha en hyggligt ny premiumcrossover med svensk logga i nosen har du chans nu. Bilen störtdyker inte heller i värde!


Därför är Volvo XC60 bra:

* Trygg bil med generös säkerhetsutrustning.
* God körkänsla.
* Snåla driftskostnader.
* Dyker ej i värde.

Detta bör du ha i bakhuvudet vid köp:

* Tonvis med extrautrustning ska inte kosta dig hutlösa extrapengar.

Annons

Stäng