Annons

Veckans tips! Liten Volvo med stort användningsområde ..

2013-04-07 | Fredrik, bilpriser.se

Det var inte länge sedan vi kommenterade priserna på Volvo C30. Då kunde den billigaste inte köpas för under 100.000 kronor. Nu, med det nya allmänna prisläget på marknaden, har priserna gått ned med runt 15 procent lite beroende på län. Detta gör dock inte modellen superhet. Priserna på konkurrenternas modeller (t.ex. VW Golf) har också gått ned. Samtidigt är ersättaren nya Volvo V40 ute på banan och skillnaden genetemot sin föregångare är mycket stor.

Men ändå slår vi ett litet slag för Volvo C30 1.6D (109hk) 07-09. Precis som vi i beskrivningen konstaterar är det ett personligt val i klassen småbilar. Men framförallt har den generösa utrymmen och, hör och häpna, bekväma framstolar! Kanske skulle somliga tyskar lära sig av svenskarna på detta område .. Vi rekommenderar också Volvon för sina hyggliga bränsleförbrukning med denna 1,6 liters dieselmotor; under 0,5 liter per mil vid blandad körning. Och det är siffror som stämmer enligt vår egen kännedom. En normalt utrustad bil med runt 10.000 mil på mätaren, full servicebok och utan större skador, ska kunna köpas för cirka 90.000 kronor eller något över. Nöjer man sig med några tusen mil till på mätaren och låg utrustningsnivå sjunker priset 5-10.000 kronor till. Det är vettiga pengar för en hyfsat ny kvalitetsbil med milda, framtida värdetapp.

Viktigt att nämna: många C30 är utrustade med Kinetic-paketet utan någon extrautrustning. Det kan kännas väldigt spartanskt. För den kräsne finns dock Momentum som är betydligt finare och Summum för konnässören.

Annons

Stäng