Annons

Veckans tips – Packåsnans lillebror höll måttet!

2011-07-01 | Fredrik, bilpriser.se

Vi kunde fråga oss själva (och inte minst varandra) redan för många år sedan varför Volvo V70 var så ohyggligt populär? Och lika många kom nog fram till att det var på grund av det väl tilltagna kombiutrymmet samt komforten i både stolar och fjädring … Kanske stämde det. Men nu när Volvo V50 istället är den omåttligt populära, svenska kombibilen får vi nog ställa oss frågan igen. Vi väljer att besvara den med tre ord: praktisk, ekonomisk, gott andrahandsvärde. För just dessa tre ting gör den enkel att sälja och därmed en vinnare för dig som är ute på jakt efter en familjebil där både hund, barn och lite last färdas hyggligt.

Volvo V50 finns med många motoralternativ och utrustningsnivåer. Välj med fördel en med dieselmotor och undvik gärna 2-liters bensinmotorn på grund av både sämre driftkostnader och andrahandsvärde. Vi väljer Volvo V50 D2 (115hk) 11-12 med det vanliga paketet Kinetic och av 2011 årsmodell. Det är ett gott val om du söker nästan fabriksny Volvo V50.

Med 11,5 sekunder från 0-100 kilometer i timmen så är det ingen prestigefylld prestandakombi vi pratar om. Detta kompenseras dock av ett lågt Co2-utsläpp om 114 gram per kilometer samt en bränsleförbrukning som inte lämnar någon med stort hål i plånboken – 0,43 liter diesel per mil vid blandad körning! Bagagevolymen är dessutom över 1.300 liter. Testa värdera och konfigurera själv här!

Och priset? Lek med tanken att du köper en Volvo V50 D2 från år 2011 med 1.000 mil på mätaren och som har servicebok och vinterdäck. Då får du vid köp av privatperson ge cirka 190.000 sek. inkl. moms.


Volvo har valt att, i likhet med de tyska premiumfabrikaten, erbjuda många olika utrustningspaket samt tilldela motornamn. 115 hästkrafter starka dieselmotorn heter “D2”

Ps. Vid köp av Volvo V50: kom ihåg att dyr utrustning aldrig betalar igen sig den dag du själv säljer bilen vidare.

Annons

Stäng