Annons

Veckans Tips! “Sossecontainern” är inte dum …

2011-10-16 | Fredrik, bilpriser.se

Visst är öknamnet “sossecontainern” rätt festligt? Volvo 740 fick sitt namn efter sina skarpa linjer och sitt generösa pris. För vad du i slutet av 1980-talet fick betala för en Volvo 740 var mycket lågt under vad du idag för betala för motsvarande bil (inflation inräknad många gånger om) Bilarna var billigare förr och många var dessutom betydligt slitstarkare!


Volvo 740 är definitivt en av dom och även om bränsleförbrukningen är hög med sin, till exempel, bensindrivna 2-liters turbomotor. Det går dock att komma undan med under 1 liter per mil vid landsvägskörning. Men räkna då in vad du betalar för bilen i kombination vad ett gott exmplar kommer kosta dig. För det är nämligen så att Volvo 740 är mycket snäll mot plånboken då det kommer till servicekostnader. Det enda du som köpare egentligen behöver se upp med är sedvanliga skador som rost och elfel. Och några elfel kan du för övrigt stå ut med då bilen är så gammal som den är.


För en Volvo 740 kombi i gott skick från årsmodell 1989 ger du cirka 15.000 kronor för och du får en bil i bra skick. Det vill säga inte felfri, men fullt godtagbar som andrabil för den stora familjen. Och glömde vi säga att du får en hel del kult på köpet? Låt dig väl smaka av en av de bästa begagnade gammelkombibilarna på marknaden!

Annons

Stäng