Annons

Veckans Tips – Svensk-amerikanen som störtdök ..

2011-12-03 | Fredrik, bilpriser.se

Många är vi som kallar förra generationens Saab 9-5 för “hopplöst ute” Då det kommer till design, det vill säga. För under skalet finner vi en fullkomligt hygglig familjebil med det där som vi tror familjen just söker – driftekonomi, servicenät och säkerhet. Smart mugghållare och enkel in- och urstigning är givetvis plus i kanten för vardagen.

Okej, du vill ha en familjebil utan krusiduller och dyra kostnader? Att köpa bil på rea likt matvaror och byggnadsmaterial är inte sniket, utan endast smart! De vanligaste motorvalen är 2,0- respektive 2,3 och vi väljer att ta en titt på Saab 9-5 2.3 SportCombi då den inte förbrukar mer bränsle samtidigt som den ger ett betydligt skönare drag om än inte snabb. Årsmodell 2007 är lämplig ur kostnadsperspektiv vid inköp samt att de oftast inte hunnit rulla så många mil ..

En kombi (Linear-paket, vinterdäck) med 8.000 mil på mätaren kan köpas för runt 100.000 kronor hos bilhandlare och viss prutmån kan finnas. Konfigurera och värdera gratis här! Om ett år och 2.000 mil beräknar vi att bilen tappat omkring 19.000 kronor i värde. Vid köp av Saab 9-5 är det istället värt att behålla bilen under en längre tid.


Denna Saab 9-5 är framhjulsdriven, har en deklarerad bränsleförbrukning på 0,91 liter bensin vid blandad körning. Nypriset låg på 279.000 sek för aktuell modell vilket i siffror säger hur mycket modellen störtdykt på några år .. Värt att nämna är också att försäkringen är fördelaktig för Saab 9-5! Nedan listar vi de främsta fördelarna.

* Krocksäkerhet
* Komfort i kombination med utrymmen i kupé och bagagevolym om 416 liter
* Förarmiljö

Annons

Stäng