Annons

“Vi är i desperat behov av billig, pålitlig bil till sommaren!”

2013-06-15 | Fredrik, bilpriser.se

Hej Bilpriser!! Vi behöver en billig, inte törstig, pålitlig och rymlig bil till sommaren! Jag kan inte skruva så bilen får inte heller vara jättegammal! Hade tänkt mig betala runt 20.000 kronor.”

/Martin

Hej Martin. Enkelt svar – äldre Volvo V70. Vill du ha en riktigt billig bil som dessutom är en pålitlig slitvarg och utan några hemska överraskningar så är vårt svenska märke kanske det bästa. Inte minst då skrotfirmor i Sverige kryllar av billiga delar till dessa bilar. Det är dock ett önskesenario att hitta en bil för dessa pengar utan några som helst framtida driftstörningar du behöver reparera alternativt låta verkstaden åtgärda. Det går helt enkelt inte. Men med en underhållen Volvo V70 kan du åtminstone vara på den säkrare sidan.

Ett trick vid köp av 15-20 år gammal bil är att inte välja automatlåda och heller inte överladdning, d.v.s. turbo. Varför inte? För att om bilen inte är mycket väl underhållen är dessa ting sannolikt slutkörda och rätt dyra och besvärliga reparationer väntar. Är målet endast en bruksbil att transportera sig med så välj med fördel också ett exemplar utan ACC (går ofta sönder med åren eller behöver fyllas på), elstolar (kan ofta ge upp alternativt få “spel” i justeringarna), nivåreglering/elektroniska stötdämpare (hiskeligt dyra och slutar allt som oftast att fungera efter ett antal år, inte helt sällan på grund av vinterkörning som sliter sensorerna). Dra med andra ord ner på utrustningsnivå!

Summa summarum: om jag förstått dig rätt är Volvo V70, sen 1990-tals bil, helt rätt för dig.

Annons

Stäng