Blogg

Annons

Volkswagen Amarok facelift på ingång – första bilderna

2016-04-21 | Mattias Rabe

Inom några veckor ska Volkswagen presentera Amarok facelift till fullo, så än så länge får vi bara ta del av tre illustrationer som ger oss ett hum om vad vi har att vänta oss. I det korta pressmeddelande som medföljer de tre bilderna står det att Volkswagen ger sin modell i pickupernas B-segment – som för övrigt sägs innehålla premiumprestanda i form av köregenskaper som en personbil i kombination med fulländade terrängegenskaper – en mer atletisk front och en modifierad instrumentbräda som betonar Amaroks kraftfullhet. Tillsammans ska förändringarna ge Amarok mer premiumkänsla.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Förändringen är inte gigantiska, men utseendet är helt klart moderniserat och stämmer bättre överens med Amaroks personbilssyskon, inte minst på insidan där den nya instrumentbrädan är mer personbilslik och ser trevligare ut med sina kantiga ventilationsgaller i stället för runda, större mätarhus och uppflyttad placering av infotainmentskärmen.

Ansiktslyftet påverkar inte Amaroks mått då den även i fortsättningen kommer att mäta 5,25 meter på längden och 2,23 meter på bredden (inklusive ytterbackspeglarna). Flakets yta ligger oförändrat kvar på 2,52 kvadratmeter.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Volkswagen nämner i nuläget inget om motorerna men vi tror att det blir samma palett som tidigare, det vill säga 2,0-litersdieslar för hela slanten, antingen med 140 hk/340 Nm eller 180 hk/400 Nm där sistnämnda går att kombinera med automatlåda. 4Motion-fyrhjulsdrift är standard oavsett modellversion.

Uppdateringen av Amarok känns tidsmässigt helt rätt med tanke på att konkurrenterna har släppt mycket nytt i genren. Toyota har släppt nya Hilux, så har även Mitsubishi gjort med nya L200 och Nissan med nya Navara. Dessutom har Ford nyligen uppdaterat Ranger och Fiat börjar nästa månad sälja helt nya Fullback som egentligen är en Mitsubishi L200 med Fiat-emblem.

Volkswagen Amarok 2011

Så här har Amarok sett ut de sex senaste åren.

Relaterade inlägg

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Debatten om ett förbjudande av dieselbilar i Sverige och Europa har påverkat svenskarna i valet av ny bil, visar ny undersökning. Samtidigt slår försäljningen av begagnade dieselbilar nya rekord. Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 4,5 procent (+3 667 stycken) under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period ifjol. Samtidigt visar en Sifo-undersökningen från KVD […]

2017-10-17
Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng