Annons

Volvo V90:s omdebatterade kombiutrymme

2016-09-19 | Fredrik, bilpriser.se

Jag var in en sväng på den lokala Volvo-handlaren och tittade igenom Volvo V90 än en gång. Den här bilen kommer bli en succé för Volvo. Körkänslan och den ombonade, och nästan intima, interiören ger en klart finare känsla än tidigare modellen. Även baksätet är väldigt, väldigt bekvämt. För den som suktar efter märkets gamla “mantra”, det med skokartongsformade kombiutrymmen som väl kunde inhysa ett flyttlass, går nog ut från visningen en smula besviken.

575 liter rymde föregångaren. 560 liter rymmer nya Volvo V90. Ingen jätteskillnad. Smart, Volvo! Specifikationen avslöjar ingen stor försämring. Men nog är det mer praktiskt att lasta resväskor och matkassar i ett kvadratiskt, stort akvarium än i ett badkar.

“Problemet” med dagens bilar (inte bara Volvo) är de böljande, flashiga linjerna. Välvda former ger betydligt ofördelaktigare egenskaper för last och det är därför utrymmena känns så mycket mindre.

Till dig som stod och beklagade dig över V90:s opraktiska kombiutrymme – misströsta gärna men lär dig leva med det. För något ljus i sikte finns inte. Laståsnornas storhetstid hos samtliga fabrikanter är helt förbi.

Annons

Stäng