Blogg

Annons

Volvo visar mer av nya V40 och XC40

2016-05-16 | Mattias Rabe

I förra veckan överraskade Volvo oss alla genom att publicera en bild på en Mustang-liknande front tillhörande nya V40, eller syskonbilen XC40. På deras nyskapade Snapchat-konto publicerade de ytterligare bilder och nu i dag har nästa laddning bilder kommit.

De nya bilderna, som har ett udda format på grund av Snapchat, visar olika detaljer på bilen och vi får för första gången se bakänden som visar en kraftigt framåtlutad bakruta à la nya V90. Dessutom får vi se drivlinan och hjulupphängningarna på en gemensam bild. Det ser ut att vara en elektrifierad drivlina som skådas, med elmotorn fram och batterier längs kardantunneln.

Volvo V40 XC40 2018 chassi och drivlina

Att det rör sig om en konceptbil är mer eller mindre tydligt med hänsyn av vänster ytterbackspegel som vi får se från ovan. En produktionsbil kommer sannolikt inte att ha den formen på en backspegel.

På onsdag har Volvo premiärvisning av nya V40 och XC40 på Hisingen i Göteborg. Teknikens Värld är på plats vid avtäckningen av konceptbilarna så håll utkik på teknikensvarld.se under onsdagen för att inte gå miste om något.

Nya V40 och syskonbilen XC40, som är suv-versionen, byggs på Volvos nya CMA-plattform för golfklasstora bilar. Plattformen är designad och utvecklad på CEVT i Göteborg tillsammans med Geely. Den kommer även att bilda bas för kinesiska Geely-modeller.

Volvo V40 XC40 2018

Relaterade inlägg

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Debatten om ett förbjudande av dieselbilar i Sverige och Europa har påverkat svenskarna i valet av ny bil, visar ny undersökning. Samtidigt slår försäljningen av begagnade dieselbilar nya rekord. Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 4,5 procent (+3 667 stycken) under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period ifjol. Samtidigt visar en Sifo-undersökningen från KVD […]

2017-10-17
Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng