Annons

Volvos nya syskonmärke heter Lynk & Co

2016-10-05 | Jesper Åhlander

På Lindholmen i Göteborg finns över tusen personer som jobbar med Geelys utvecklingsbolag CEVT. Vi har sedan tidigare känt till att ett nytt bilmärke är på gång från Volvos ägare Geely, men inte mycket mer än att det är på gång. Och vi får faktiskt vänta ytterligare lite till, men nu kan vi varje fall berätta vad bilmärket kommer att heta. Namnet blir Lynk & Co.

Det finns i princip ingen officiell information om Geelys nya bilmärke Lynk & Co. Det enda som finns som överhuvudtaget hintar om vad Lynk & Co står för är ett antal filmsnuttar på deras hemsida. Men det italienska bilmagasinet OmniAuto påstår sig ha information om vad det nya bilmärket kommer syssla med. Ledord är, enligt OmniAuto, mobilitet, minskade utsläpp (eller inga alls) och det senaste i bilteknologi vad gäller både säkerhet och tillgänglighet.

När namnet Lynk & Co presenterades i Berlin, Tyskland, sa Geelys marknadschef Alain Visser, att Lynk & Co kommer att ha ett nära samarbete med Volvo. Mer information om Lynk & Co presenteras den 20 oktober.

Annons

Stäng