Restvärden och Prognoser

Restvärden och dagsfärska prognoser på alla bilmodeller på den svenska marknaden

 

Skissad bilVilka bilar ska man välja till företaget? Ska man ha bensin eller diesel, kanske gas? Vilka bilar håller värdet bäst egentligen? Är det en Volvo V70 2.0F eller en Lexus RX 450h?

 

Vi hjälper dig att välja rätt bil till företaget!

Tre år efter nybilsköpet återstår vanligtvis mellan 40 till 60 procent av bilens värde beroende på fabrikat, modell och körsträcka. Den som köper en ny bil ska först och främst bestämma sig för bilmärke och modell. Sedan är det dags att specificera bilen i detalj och kryssa i utrustningslistan.

Det är bra att ha i minnet att bara ett fåtal tillval lönar sig rent ekonomiskt!

För att reducera värdeminskningen bör nybilsköparen redan från början tänka på att bilen ska säljas på begagnatmarknaden. Det gäller att avgöra hur privatköparen resonerar om tre år, eller hur länge man nu tänker ha bilen. Den utrustning som höjer bilens pris när den ska säljas är också värd att satsa på.

Vad är det som avgör ett restvärde?

Det är flera faktorer som påverkar ett restvärde. Ett starkt varumärke och image är viktigt men tar tid att bygga. Driftsäkerhet och generösa garanti- och servicevillkor signalerar hög kvalité. Innovation och teknisk utveckling är parametrar som stärker varumärket. Omvärldsfaktorer man inte kan förutse som global recension i ekonomin (Q4 2008) är något som är negativt för restvärdet liksom rabatter och kraftiga prissänkningar som kan vara förödande på sikt. En homogen prissättning utan slentrianmässiga rabatter är det bästa för varumärket. Vi är uppdaterade är ni?

Restvärdesanalyser och konkurrentanalyser

Vi gör både stora och små analyser, manuellt eller automatiskt.  Idag arbetar vi med många av generalagenterna i Sverige och hjälper dem att analysera deras fordonsportföljer. Vi arbetar även nära banker och finansbolag och hjälper dem i sina kreditprocesser.

För mer information, kontakta Karl Zaar.

Tfn: 08-522 43 217, e-post: karl.zaar@bilpriser.se

Automatisk restvärdesberäkning – Detaljerade och dagsfärska restvärden på webben

När du tecknar ett abonnemang på Bilpriser Pro får du tillgång till vår webbaserade restvärdesberäkningstjänst. Här kan du beräkna restvärden baserat på just dina rabatter, tillval, utrustningspaket och körsträckor.

Teckna ett abonnemang för 3300 SEK per år och få tillgång till restvärdesberäkning och prognoser direkt!