Analytiker Karl Wahlin i Teknikens Värld om testbilarnas framtida värde

28 maj, 2024

Bilmarknaden

Vår analytiker Karl Wahlin medverkar i Teknikens Värld, där han djupdyker i det framtida värdet på aktuella testbilar. I detta nummer bjuder han på en analys av tre modeller: Volvos nya eldrivna SUV EX30, Nios kombi ET5 Touring och BMW:s iX2.

Karls analys ger värdefull information för blivande bilköpare. Genom att belysa begagnatvärdet bidrar han till en mer informerad beslutsgång och hjälper till att skapa en tryggare bilaffär.

Teknikens Värld om veckans nybilstest:
Tiderna förändras. Kombibilar är inte lika heta längre, det är suvar som gäller. Men de kommer varken från Trollhättan eller Hisingen, i stället väller det in bilar från Kina – som i detta vårt senaste test där vi kör Volvos nya Kina-byggda eldrivna suv EX30. Vi ställer den mot en av få eldrivna kombibilar, men vi tvingas återigen blicka mot Kina, det är nämligen därifrån Nio ET5 Touring kommer. För att väga upp det hela låter vi BMW vara med i form av iX2, märkets nya suv – även den eldriven men som byggs i Tyskland.” 

>> Missa inte nybilstestet och Karls spalt i Teknikens Värld för mer insiktsfulla analyser av aktuella bilmodeller! 

Läs mer

Bilekonomi
Bilmarknaden

Begagnatmarknaden våren 2023

Prisnivån på begagnatmarknaden är historiskt hög, trots det kärva ekonomiska läget. Vad beror det på?
Bilmarknaden

Begagnatåret 2022

Efter flera års positiv trend i prisutveckling på begagnatmarknaden var 2022 året som kurvan planade ut. Vad berodde det på? Och vad säger vår kristallkula om framtiden?
Bilmarknaden

Varför är begagnade bilar så dyra numera?

Den som är på jakt efter en begagnad bil har inte kunnat undgå att märka att priserna är historiskt höga. Varför är det så?